Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

“60-TAL” SÅ SMINKAR DU LOOKENV.40 2011 skrev jag om “Höstens Sminktrender”. Den här veckan tar jag upp en utav sminktrenderna och ger er tipsen om vilka produkter jag använde och hur jag sminkade till looken 60-tal. Här är det ögonen som är i fokus.

 

Först och främst börjar jag med den viktiga basen.

 

Därefter grundade jag hela ögonlocket ända upp till ögonbrynen med en matt vaniljfärgad ögonskugga “Vanilla”/Make up store.

 

Därefter skuggade jag globlinjen med en ljusbrun, matt ögonskugga för att ge form samt öppna upp ögat. “Smog”/ Make up store.

 

Svart eyeliner målade jag längs med den övre fransraden,  som avslutades med en liten vinge i ögats ytterkant. Här jobbade jag med en liten pensel och lite vatten för att få färgen intensiv “Cake Eyeliner black”/ Peggy Sage.

 

Jag fortsatte med svart färg, men nu använde jag en mjuk svart kajalpenna istället som jag målade både innanför och längs med den undre ögonfransraden, även här avslutade jag strecket med en liten “vinge” i ögats ytterkant. Även i globlinjen målade jag ett skarpt streck med den svarta kajalen. “Black”/ Make up store.

 

Jag avslutade med att limma fast lösfransar i styckvis form, ca 8 st på övre fransrad och 4 st på nedre fransrad, ger en fin mjuk effekt.

 

Eftersom jag ville lägga fokus på ögonen så markerade jag bara kindbenen med en varm matt aprikos/brunt rouge i färgen  “Peach”/ Make up store.

 

Även läpparna ville jag ha i naturlig färg men med en “fuktig” känsla och då har Estée Lauder ett fantastiskt läppstift som ger fukt och fin färg “Crystal Nude”/ Estée Lauder.

Lycka till!

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505