Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

DEN VIKTIGA BASENEn grundläggande bas är A och O för en hållbar makeup. Det spelar ingen roll om du skaffat dig en dyr ögonskugga om du lägger den på en rödflammig hy. Skuggan både sitter bättre och ser bättre ut på ett ansikte som är grundat rätt. Vad är då bas? Jo, basen består utav foundation, concealer och ett löspuder.

  • Foundation: Det är viktigt att välja en foundation som passar just din hy, antingen en oljebaserad eller en som är puderbaserad. Nyansen är också viktig och för att lättast hitta den, kan du testa lite foundation på käkbenet. På så sätt ser du om färgen går ihop med halsen. Nyansen ska ”smälta” in och knappast synas, då vet du att det är rätt. Stryk på lite foundation med en foundationborste och jobba med små, fina cirklar för att få ett jämnt och fint resultat.
  • Concealer: Är lite kraftigare i konsistensen och används på mindre partier, som på finnar, röda näsvingar eller mörka ringar under ögonen. Här använder du en liten borste som är anpassad för concealers.
  • Löspuder: För att nu fästa alla kladdiga produkter, behöver du lägga ett tunt lager med löspuder. Lättast gör du det med en stor puderborste. Löspudret både mattar ner och ger ett hållbart resultat.

Nu är det bara att sätta på den dyra ögonskuggan på ögonlocket utan att behöva oroa dig för att den ska försvinna efter 10 min.

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505