Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

HÖSTENS SMINKTRENDERText: Marie Farah Fioriniello
Foto: Mads Alexander
Makup/Hår: Marie Farah Fioriniello
Modeller: Isabella D/Avenuemodeller och Nathalie H/Rokas-prestige.com/Author/Nathalie

 

Höstens sminkningar brukar oftast vara väldigt mörka och murriga, men den här säsongen håller de sig de färgglada tonerna i sig efter sommarens alla härliga färger.

 

Smink- och klädtrenden går oftast hand i hand eftersom de kompletterar varandra till en helhet. Så även denna säsong finns det ett flertal fina sminkningar att ta efter.

 

Jag har valt ut de fyra största sminktrenderna som vi ser nu under höst och vinter 2011/12.

 

Metall möter vinrött

 

Här är en sminkning där jag har tagit in två trender till en sminkning, nämligen metall och vinrött. Jag har valt att blanda flera olika guldiga nyanser på ögonlocket och för att ge hela looken en kotrast målat läpparna i vinrött. Mörka läppar är något vi kommer att få se mycket utav den här säsongen som allt ifrån vinröda, mörklila till bruna nyanser som matchas fint med en aning ljusare ögonmakeup. Håret får en fin slät snedbena som är en av höstens hetaste trender.

 

 

Färg med skarpa linjer

 

Som sagt så håller sig de starka färgerna, men med en liten twist. Det får gärna vara skarpt linjerat istället för de mjuka fina övergångar som man i vanliga fall sminkar till. Här får det gärna synas var ögonskuggan börjar och slutar. Istället för att runda av ögonskuggan i ytterkanten, dra ut den till en skarpt markerad V-ringad form. I den här sminkningen är det ögonen som är i fokus. Färgerna på kind och läppar får gärna anas med med mjuka fina toner. Ett passande hår är den skarpa, raka pagen som kommer tillbaka nu den här säsongen.

 

 

Ögonbryn i fokus

 

Här är en sparsmakad makeup med varma, naturliga färger i brunt och aprikos. Känslan ska vara naturlig med med ögonbrynen i fokus. Efter att i flera säsonger ha blekt ögonbrynen är det nu dags att ta fram dem igen, för nu ska de synas. Vässa pennan och markera dina ögonbryn till stora och välformade bryn. Eftersom fokusen ligger på ögonbrynen så blir det fint att ta bort håret ifrån ansiktet och sätta upp det i en av höstens heta trender, tofsen. Jag valde den släta, blanka varianten med mittbena och raktångad tofs.

 

 

60-tal

 

Ett kärt återseende är 60-talslooken, som både syns i kläd- samt sminkväg. Fokus ligger här på ögonen, stora, rådjursögon med svartmarkerad globlinje och breda svarta eyelinerstreck som avslutas med en liten vinge i ögats ytterkant. Massvis utav fransar på både övre och undre fransrad. Även i den här looken ligger allt krut på ögonen, fint blir det då att markera kindben och läppar i brun/beiga toner. Vad är inte mer passande än en härligt tuperad svinrygg med en klassisk snedlugg och ett sidenband i?

 

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505