Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

"FÄRGCHOCK" - SÅ SMINKAR DU LOOKENVecka 17 skrev jag om "Sminktrender för vår/sommar 2011". Den här veckan tar jag upp en utav lookerna och ger er tipsen om vilka produkter jag använde och hur jag sminkade till looken "Färgchock".

 

 

Som bas innan jag börjar sminka så tar jag alltid på fuktighetskräm i ansiktet, så att det inte finns några fnasiga partier. Därefter lägger jag en concealer för att dölja mörka ringar under ögonen samt röda partier. Jag använde concealern "Cover all mix"/Make up store.

 

 

För att ge ansiktet ett jämnt och fint lyster, använde jag två olika mineralpuder "Kalahar"/Make up store och ett mörkare som jag la längs med kindbenet "Gobi"/Make up store. Båda jobbade jag in med en kabbuki-borste. Det fina med mineralpuder är att man kan bygga upp lager på lager men ändå få ett naturligt resultat.

 

 

 

På ögonlocket grundade jag med en eyeprimer både Smashbox och Make up store har bra. Därefter "duttade" jag på en kall lila ögonskugga "Latin"/Make up store. När man jobbar med både lös/puderformade skuggor samt väldigt mörka skuggor kan det vara bra att lägga ett lager med löspuder under ögonen som en "Stopper". Då är det bara att borsta bort både ögonskugga som fallit samt pudret när man är klar.

 

 

 

Läpparna målades med en liten läppensel för att få precision på läpparnas form. Jag använde ett rosa/lila läppstift "Senorita"/Make up store.

 

Sist av allt blöt håret och kamma till en härlig wetlook, i med saltvatten spray samt hårgelé för att hålla håret på plats. Lycka till!

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505