Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

VÅRENS & SOMMARENS SMINKTRENDERDen här månaden har jag skrivit om sminktrender på www.ppiv.se, artikeln går att läsa under hela maj. Den här veckan kan du även läsa den här på mitt VECKANS TIPS.

 

SMINKTRENDER FÖR VÅR/SOMMAR 2011

Text: Marie Farah
Foto: Mads Alexander
Makeup/Hår: Marie Farah
Modeller: Amanda U/Avenue Modeller & Charlotte N/Modelone

 

Precis som med mode och kläder så ändras även sminktrenderna från säsong till säsong. Den här våren och sommaren finns det många stilar att välja mellan, allt ifrån aktrisglamour till bronzigt sommarfräsch. Jag kommer att visa er 4 olika trender som kommer nu för våren/sommaren 2011.

 

Aktrisglamour

 

Här har du en look som andas Hollywood, matta ögonskuggor i beige och brunt, svart eyeliner, svepande ögonfransar och det absolut viktigaste i den här looken, de röda förföriska läpparna.
Håret får även här en touch av glamour, genom att locka håret och kamma över det till ena sidan à la 90-tal, Inspiration Jerry Hall samt Jessica Rabbit.

 

Sotade looken (Smoky Eyes)

 

Sotade ögon är något som man i vanliga fall förknippar med höst och vinter, men det gör sig lika fint på en solbränd sommarhy, kontrasten med de mörka ögonen ger då en extra dramatisk effekt. Här är det viktigt att jobba noga med de mörka ögonskuggorna och se till att sudda ut kanterna så det inte blir några hårda linjer utan mjuka övergångar ifrån mörkt till ljust.
I den här looken läggs fokus på ögonen och då kan det vara fint att hålla sig till beiga, aprikosa toner på kind och läppar. Håret kammas i mittbena som är en utav sommarens stora trender, plattång samt glansspray gör looken fulländad.

 

Bronzigt sommarfräsch

 

En look som återkommer sommar efter sommar, just för att den är väldigt smickrande på en solkysst hy är den bronziga sminkningen. Oavsett om man har lätt för att få färg eller inte i ansiktet, så är det här en look som lätt låter dig fuska till dig en härlig solbränna.
Nyckelordet är solpuder, men det är viktigt att man inte tar för mycket utan tar lite i taget på en rougeborste och då endast i tinningen, kindbenen och hakpartiet, det ska se naturligt och fräscht ut, inte som om du har doppat ansiktet i solpuderburken.
Ögonskuggorna är i skalorna guld, bronze och brunt, kinderna och läpparna målas även i bronziga färger men blir även fina att kombineras med aprikos/orangea toner. Här blir det fint med ett slarvigt lockigt hår, så det ser lite lätt nonchalant ut och varför inta ta in sommarens stora trend, scarfen, både snyggt och skyddar håret ifrån solens straka strålar.

 

Färgchock

 

Färg, färg och åter färg, är det någon gång man verkligen kan leka med färger är det den här säsongen. Gärna starka färger både på läppar samt ögon. Här har jag valt den stora läpptrenden, chockrosa tillsammans med lila ögonskuggor. Ger både ett trendigt och vågat intryck.

För att förstärka looken är det en härlig vattenkammad look, backslick som gäller.

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505