Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

"VÅRMODET" MIN FÖRSTA ARTIKELVecka 10 skrev jag om att jag har fått en egen skönhet & mode spalt. Nu har min första artikel kommit ut och här nedan kan ni läsa den.

 

Modetips inför våren

Män

I vår finns det en stil för alla män, både för den klassiska, sportiga, trendiga, rockiga, chica och eleganta mannen. Jag ska dra ihop de viktigaste ifrån catwalken.

 

Den här våren får vi äntligen se lite mer färg även hos killarna. Starka färger så som grönt, rött, gult och lila, gärna på chinos och accessoarer.

 

Armémodet är en utav de stora trenderna, satsa gärna på en fin arméjacka, passar fint tillsammans med ett par jeans till vardags.

 

Vita kostymer kommer att dominera denna vår, de är både ett användbart plagg och ett säkert köp. Vill man inte vara för uppklädd kan det vara fint att ha en enkel t-shirt under. T-shirtar ska vara av ett tunnare, finare material med en lätt urringning för att ge ett nonchalant och avslappnat intryck. Vi satsar hellre på kvalitet än kvantitet.

 

Dessutom fortsätter 90-talsmodet att vara inne även denna säsong med syntharstil, tighta jeans och lite punkaktigt, missa då inte vårens stora trend, skinnjackan till.

 

På catwalken såg man en hel del raka platåskor och gärna med en färgglad skosula, men även lackskon gör comeback i vår.

Kvinnor

Här är det inne med skira, tunna tyger. Det är mycket långklänningar, långa kjolar och byxdressar. Dom får gärna vara i genomskinliga material och gärna lager på lager. Både elegant och vardagschict. Långkjolarna/långklänningarna visar lite mer hud i vår både med höga slitsar och djupa ryggringningar.

 

Vit kostym även på kvinnor är en utav vårens stora trender. Kostymbyxan får gärna vara lite vidare än vanligt och hög i midjan. Även här kan man klä ner kostymen med en enkel men fin t-shirt.

 

Färgexplosion är ledordet i vår. Färgerna är glada och går i orange, gult, knallrosa, rött, turkost, blått och grönt. Du kan mixa dem precis som du vill. Men även mönster ser vi mycket utav och gärna djuriska motiv så som leopard-och ormskinnsimitation. Silver- och metallfärger är även de väldigt trendiga.

 

70-talet är tillbaka men i en modernare tappning. Utställda byxor, skinn- & moccashorts, fransvästar, härliga accessoarer så som slokhatten, sjalar, stora smycken, platåskor och självklart de stora glasögonen ser vi mycket utav i vår.

 

Accessoarer och skärp pryds med detaljer som knutar och tofsar i alla möjliga storlekar och längder.

 

Så kvinna, i vår finns det något för alla smaker.

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505