Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

EN ALLDELES EGEN SKÖNHET- & MODESPALTNu är det helt klart, jag kommer att få en egen "skönhet & mode" spalt i en Göteborgs tidning som heter "På plats i Väster" , den kommer ut varje månad både i tidningsform inom Västra Göteborg och på nätet. Där kommer jag främst att tipsa om mode men även om skönhet. I Februari numret var det en intervju med mig för att läsarna ska få en bild/känsla av vem jag är. Här nedan kan ni läsa den.

 

Modeguru med egen stil

Text och bild: Oskar Brandt

 

Sedan barnsben har Marie Farah varit intresserad av mode. När hon var liten tittate hon på programmet "Söndagsmorgon" där det ingick en modedel på slutet. På gymnasiet läste hon Konst och formgivning och dansade mycket. Hon började jobba som dansare, men höll på med smink vid sidan om.

 

- Det blev med tiden bara mer och mer smink- och stylinhuppdrag, säger Marie Farah. Till sute lade jag av med dansen.

 

Det var ingen rak väg till hennes yrke idag, men mode hade alltid varit en passion för Marie. Tack vare dansen fick hon kontakt med både perukmakare och makeup-artister som bl.a. höll privatkurser för henne inom makeup och hår. Hon kan sitt yrke mest genom en känsla och förmåga att se färger och former. Hon går även kurser för att vidareutveckla sig emellanåt, läser modetidningar, ser på modekanaler för inspiration och influeras av hur de människor klär sig som hon möter på staden.

 

Som stylist fixar Marie kläder, accessoarer och skor till modeller inför fotograferingar. Det innebär kontakt med klädaffärer och designers som hon lånar kläder av.

 

- Jag gör även smink och hår. Ibland ingår det att jag ska boka modeller. Det beror på vem kunden är.

 

Håller privatkurser i styling

 

Främst jobbar Marie med modefotograferingar och reklam, men håller också privatkurser i t.ex. styling och makeup.

 

Drivkrafterna är många men främst att färg, form och kläder är hennes passion.

 

- Eftersom vi jobbar en så stor del av våra liv, är det viktigt att göra något du brinner för. Då gör du det bättre också.

 

Sedan älskar hon variationen. Ena dagen förbereder hon kläder för en galashow och nästa för en skogshuggarscen. Slutligen är det ett socialt yrke. Hon får hela tiden träffa nya människor.

 

Och det sociala livet är viktigt för Marie på fritiden. Hon umgås mycket med familjen och de vänner som hon blir glad av, som ger henne energi och betyder mycket för henne. Hon tränar även yoga, dans och ibland styrketräning. När hon läser blir det modemagasin eller böcker av Paulo Coelho.

 

Själv följer inte Marie modetrenderna slaviskt.

 

- Men jag måste ha koll för att styla modellerna rätt.

 

Det finns många olika trender samtidigt. Det går att hitta något du själv tycker om och som passar såväl dig som din personlighet.

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505