Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

DAGS FÖR EN NY FÄRG?Färgen i ett rum har ett större påverkan av ditt psykiska och fysiska välmående än vad du tror. Vissa kulörer bidrar med ökad puls och IQ medan andra ger energi och självsäkerhet. Här kommer lite kort om färgernas språk.

RÖTT (Min favoritfärg): Är passionens färg, den ger värme, ökar blodcirkulationen och verkar upphetsande. Rött är starkt energidrivande, skärper uppmärksamheten, ger mod och självsäkerhet. Kulören är därför perfekt i ett rum där något ska presteras.

ORANGE: Även denna varma kulör har positiva egenskaper. Brandgula toner får oss på utomordentligt gott humör och uppmuntrar till kommunikation. Orange stimulerar aptiten, ökar matsmältningen och stärker immunförsvaret.

GULT: Är solens färg. Den gör dig lycklig och full av energi men också kvicktänkt och kreativ, därför är gult perfekt i ett arbetsrum.

GRÖNT: Naturens egen färg och också den kulör som är lättast för ögat att hantera. Ögonmuskeln behöver inte jobba så hårt i ett grönt rum, så både ögat, hjärnan och följaktligen hela du slappnar av. En avslappnad person har oftast ett balanserat inre, vilket i sin tur leder till positivare syn på livet.

BLÅTT: Havets och himmelens färg som är pulssänkande. Ett ljusblått rum är perfekt för den som behöver avslappning, svalka och stillhet.

LILA: Är en stärkande färg som stilla smärta och oro. Lila driver bort missunnsamhet, svartsjuka och ger dig inre lugn. Förr i tiden sa man att den violetta kulören var dårarnas och geniernas färg.

BRUNT: ”Stå med båda fötterna på jorden”, är ett uttryck vi använder när vi pratar om en person som är harmonisk och stabil. Brunt är jordens färg och sprider en känsla utav trygghet och harmoni.

VITT: Förknippas med renhet, man känner sig lugn och sofistikerad i ett vitt rum. Vitt är bra att ha som bas men man bör kombinera med en annan kulör. För stora doser med den bländade vita färgen kan leda till trötthetsskador.

SVART: Symboliserar enligt tradition sorgen, ilskan och det förbjudna. Däremot i ett rum bidrar den med ökad koncentrationsförmåga, medvetenhet och ger kraft.

Våga färg och finn ditt sanna jag…

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505