Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

RÄTT FOUNDATION FÖR DIN HUDTYPVecka 26 skrev jag i VECKANS TIPS om ”Den viktiga basen”. Denna vecka kommer jag att gå mer ingående i valet av foundation. Det finns en hel djungel med olika sminkmärken och olika typer av foundations. När du gör ditt val kan det vara bra att bestämma sig för en prisklass man vill hålla sig till. Därefter kan du välja vilken konsistens du vill att din foundation ska ha.

FOUNDATION I SPRAYFORM: Är perfekt för den känsliga hyn, konsistensen är lätt och tunn.

MINERAL FOUNDATION: Finns både i flytande form och i puder. Den flytande är väldigt tunn i konsistensen och ger en fin lyster speciellt om du har en lite torrare hy. Har du fet hy ska du vara lite försiktig med att ta mineralfoundation i T-zonen eftersom hyn ser ännu blankare ut då. Mineralfoundation i puderform ger ett tunt, fint och naturligt resultat. Man jobbar med en stor, kompakt puderborste i cirklande rörelser eller med en svamp. Även här ska du vara lite försiktig om du har en fet hy.

FOUNDATION I KRÄMFORM: Är väldigt täckande och passar till kvällsbruk, fotografering och som scensmink. Lättast jobbar men med en foundationsborste eller med en svamp. Den är otroligt dryg, håller länge om man inte stoppar ner fingrarna i burken.

FLYTANDE FOUNDATION: Den här formen av foundation tycker jag personligen att alla passar i. Den finns som oljebaserad eller som puderbaserad. Den oljebaserade foundation är bra för den torrare hyn och ger ett naturligt fint resultat. Den puderbaserade foundation passar den fetare hyn eftersom den dämpar feta partier och är mer täckande.

COMPACT FOUNDATION: Är ett foundation som har 2 i 1 funktion. Det är foundation och puder i ett. Den är bra om man inte har så mycket tid. Du kan ta den med en puderborste och svepa lite lätt över ansiktet för ett naturligt resultat. Vill du få den mer täckande så kan du använda en svamp istället.

Hoppas du nu har fått lite mer koll i ”djungeln”.

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505