Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

FIXERA MED PUDERFörra veckan skrev jag om "Rätt foundation för din hudtyp", denna vecka fortsätter jag mer ingående gällande "Den viktiga basen" och skriver om pudrets funktion.
Puder använder man för att fixera en makeup, så att den håller en hel dag, men även för att dämpa blankhet.
Det finns lite olika varianter man kan välja bland puderhyllorna.

LÖSPUDER: Är min personliga favorit. Den passar alla hudtyper och ger ett fint, naturligt resultat. Lägg pudret med en stor puderborste eller med en puderpuff.

KOMPAKT PUDER: Är bra att ha med sig i handväskan och bättra på sitt smink under dagen/kvällen. Däremot är den lite svårare att fixera med eftersom det blir så kompakt.

MINERALPUDER: Kan läggas både ovanpå en foundation men även utan eftersom den går att jobba upp lagervis. Mineralpudret är väldigt skonsamt för hyn och ger ett naturligt, nästan osminkat resultat.

SKIMMERPUDER: Används inte för att fixera en makeup, utan mer för att förgylla huden. Den är perfekt som en highlighter både på kindbenen, ögonen, läpparna och på kroppen. Det är väldigt fint att blanda in lite skimmerpuder i sin bodylotion för att ge huden lite lyster.

SOLPUDER/BRONZING POWDER: Ger ett solbränt intryck. Solpudret lägger du på kinderna, hakan, tinningarna och lite på näsan för att ge en solkysst effekt.

Var inte rädd för att pudra ansiktet, det ger ett bättre och hållbart resultat.

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505