Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

DEN VIKTIGA RENGÖRINGEN DEL 1Del 1: Olika hudtyper

Ett ansikte med naturligt lyster får man inte bara av naturen, man måsta hjälpa till med både produkter och oralt. Rengöringen och kosten är det två tingen som krävs för att få ett välmående och fräscht ansikte. Oavsett om man sminkar sig eller inte så är det viktigt att göra kvällsrengöringen till en vana. Det spelar ingen roll om du tvättar ansiktet med en krämig rengöringsmjölk, gelé eller skummande mousse, bara det är anpassat för just din hy. För att hitta rätt produkter för just din hud krävs det att man vet vilken hudtyp man tillhör.

Här kommer en liten kort beskrivning om varje hudtyp:

NORMAL HY:
Är egentligen rätt ovanlig eftersom det innebär att alla värden är perfekta, lika lent och jämnt som ett barnansikte. Huden är varken glansig eller har torra partier, den är helt problemfri.

FET HY:
Har hög talgproduktion, stora porer, pormaskar och får lätt acne. Huden blir lätt oljig och blank, speciellt längs med T-zonen (panna, näsa och haka).

TORR HY:
Har låg talgproduktion och små porer. Har lätt för att bli torr, fnasig och stram. Linjer syns lättare på en torr hy.

BLANDHY:
Är en blandning av den torra och den feta hudtypen. T-zonen är oftast lite fetare, medan kinderna är torra och lite fnasiga.

KÄNSLIG HY:
Huden är fin och väldigt tunn, nästan genomskinlig. Har oftast väldigt synliga blodkärl och reagerar starkt mot olika väderlek.

MOGEN HY:
Cellproduktionen försämras och huden börjar tappa sin elasticitet. Rynkor och pigmentfläckar blir synligare. Huden behöver extra mycket fukt och vitaminer.

Nu har du fått en inblick gällande hudtyper, nästa vecka fortsätter jag med själva rengöringsrutinen. Vi ses då!

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505