Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

DEN VIKTIGA RENGÖRINGEN DEL 2Del 2: Ansiktsrengöring

Förra veckan skrev jag första delen utav "Den viktiga rengöringen", då gick vi egenom olika hudtyper. Nu när vi har lite mer ordning på hudtyper så fortsätter jag med del 2, själva rengöringsrutinen. Bra redskap att ha i badrummsskåpet och som hjälper rengöringen är bomullspads, tvättlappar och tops.

  • Börja med att föra bort allt hår ifrån ansiktet, antingen med ett hårband eller klämma. Det är viktigt att du har rena händer innan du tar de i ansiktet och börjar med din rengöring.
  • Ta först bort ögonmakeup med en eye remover och använd en bomullspad till hjälp. Dra försiktigt bort makeupen utan för mycket gnuggande eftersom huden runt ögonen är väldigt tunn och därmed känslig.
  • Nu är det dags med själva rengöringsprodukten som är anpassad till din hud. Massera in en liten klick i hela ansiktet och låt den verka i någon/några minuter för att lättare få bort sminket.
  • Ta bort rengöringsprodukten med en tvättlapp, är den utav frotté får du även en lätt peeling på köpet. Skölj tvättlappen med ljummet vatten och lägg den på ansiktet och massera med en lätt hand bort rengöringsprodukten.
  • Lägg på en liten klick ögonkräm runt ögonen. Som sagt tidigare så är huden runt ögonen så pass tunn att den behöver en kräm som är anpassad just till den tunna huden.
  • Beroende om du har torr, fet eller mogen hy så behövs en ansiktskräm. Har du den lite mognare huden kan det vara bra att lägga ett serum innan du tar ansiktskrämen för att få maxiamalt med fukt.

Den här rengöringsproceduren är främst för kvällen. Oavsett om du använder smink eller inte, så är det viktigt att tvätta bort alll förorening man stött på under dagen. På morgonen räcker det med att tvätta ansiktet med ljummet vatten och sedan lägga på ögon- och ansiktskräm för att ge huden fukt.

Nu är ansiktet rent och återfuktad. Nästa vecka går vi in på del 3, peeling och ansiktsmasker. Lite djupare rengöring och lite djupare i kunskap.

See ya!

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505