Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

DEN VIKTIGA RENGÖRINGEN DEL 3Del 3: Djuprengöring

Nu har vi i två veckor gått igenom den viktiga rengöringen, 1:a delen hudtyper, 2:a delen ansiktsrengöring och idag blir den djupa rengöringen som man bör göra då och då.

Varje vecka samlas döda hudceller på huden som man bör ta bort med hjälp utav peeling och ansiktsmasker. Både för att göra huden lenare men också för att huden lättare ska ta in de viktiga vitaminerna ifrån ansiktskrämerna. Gör djuprengöringen 1-2 gånger i veckan, beronde på vilken hudtyp du har.

  • Du kan antingen ta peelingen på en rengjord hy men vill du få den maximala djuprengöringen, så bör du ånga ansiktet innan. Koka upp en kastrull med vatten, ta bort kastrullen och ta huvudet över ångan, med en handuk över huvudet "stänger" du in ångan.
  • Nu kan du massera in en lätt peeling i hela ansiktet och låt den verka i några minuter. Skölj av med ljummet vatten.
  • Nu är det perfekt med en ansiktsmask. Lermask är bra för en fet hy eller feta partier och återfuktande masker som innehåller antioxidanter på en torr hy. Har du en blandad hy, går det bra att mixa. Lermasken i tex T-zonen och fuktmasken på kinderna där det kan vara lite torrare. Låt ansiktsmasken sitta i 10-15 min, sedan kan du sköjla av med ljummet vatten eller badda med en fuktad ansiktslapp.
  • Smörj nu in huden med en ögonkräm och en ansiktskräm.

Voilà! Nu är du ren på riktigt!

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505