Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

NATURENS ANSIKTSMASKERNu är det verkligen en riktig vinter i hela Sverige, du behöver inte bo i Norrland för att se snö och uppleva kyla, underbart!

Kylan sätter sina spår i hyn, huden blir mycket känsligare och torrare och behöver mer ompyssling och insmörjning. I VECKANS TIPS v.49 skrev jag om djuprengöring. Den här veckan tipsar jag om mina favorit hemmagjorda ansiktsmasker. Lika viktigt här som när du köper en ansiktsmask så bör du testa masken i armvecket först för att se om din hy tål ingridienserna.

Först börjar jag med en peeling, observera har du en väldigt känslig och torr hy hoppa över peelingen/skrubben och gå direkt till ansiktsmasken.


YOGHURTSKRUBB - Fet till normal hy

Yoghurt har en lugnande, mjukgörande och uppstramande effekt.

1-3 Teskedar Naturell yoghurt
En nypa salt

Blanda ihop ingridienserna och masera in scrubben på ett fuktat ansikte. Undvik ögonen och låt scrubben sitta i någon minut. Tvätta bort med ljummet vatten eller med en fuktat tvättlapp.


YOGHURTMASK - Fet till normal hy

Mjukgörande och ger en viss utslätande effekt. Citronen bidrar med C-vitamin.

1/2 dl Naturell yoghurt
5-6 droppar citron

Blanda ihop ingridienserna och lägg masken på ansiktet. Undvik ögonen och låt masken sitta i 15-20 minuter. Tvätta bort med ljummet vatten eller en fuktad tvättlapp.


AVOKADOMASK - Torr hy

De här masken är mjukgörande och fylld utav E-vitamain.

1 Avokado
1 Banan
1 Tesked honung

Mosa ihop alla ingridienserna i en mixer. Lägg masken på ansiktet och halsen och låt verka i ca 15-20 min. Tas bort med ljummet vatten.


OLIVOLJA - Torr till mogen hy

Använd den lite"finare" sorten, där oliverna bara har pressats en gång. Det ska stå "Extra vergin" ( Extra ljungfruolivolja). Olivolja innehåller E-vitamin och har ett antiinflammatoriskt verkan. Den sätter igång cirkulationen i huden och är därför bra för den lite mognare huden. Den ger huden en otroligt vacker lyster och är väldigt mjukgörande.

Några teskedar olivolja

Värm oljan i en kastrull, var uppmärksam så den inte blir för varm utan lite lätt ljummen.

Smörj in ansikte och hals, låt oljan sjunka in i huden. Vill du ta bort överflöd kan du göra det med en torr men mjuk tvättlapp.Möt kylan med naturens hjälp!

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505