Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

SOLKYSST PÅ 5 MINNu när våren är här så är det alltid kul att matcha vårkläderna med en fräsh solkysst hud. Man bör alltid använda solskyddsfaktor i ansiktet för att skydda huden ifrån de starka UV-strålarna och slippa förtidigt åldrande hud. Däremot kan du lätt fuska till dig en snabb och fräsh bränna med ett solpuder.

Val av färg:
Först måste du hitta en nyans som passar din hy. Välj en lite ljusare nyans än vad du säkert har tänkt dig, ca 2-3 snäpp mörkare än din naturliga hudton. Det är alltid lättare att bygga på en färg än att ta bort om det är alldelles för mörkt.

Val av puder:
Solpuder finns i matta, skimmrande och även som mineralpuder. Den sistnämnda tycker jag personligen ger en väldigt fin lyster. Det är bara tycke och smak som styr,så prova dig fram och se vad som passar din personlighet.

Tekniken:
För att få en så naturlig bränna som möjligt, ska du lägga solpudret på alla delar som "sticker ut" på ansiktet så som näsan, pannan, kindbenen och hakan. Jobba med en stor puderborste, slå av överflöd av puder på handen innan du sveper borsten i ansiktet för att inte få för mycket färg på en gång. Jobba med en lätt hand och bygg upp färgen successivt.

Voilà! På 5 minuter har du nu en solkysst hy

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505