Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

Rätt läppar till rätt vinDet är väldigt trendigt med vin & matkombinationer i norden idag och som har kommit för att stanna. Varför inte då kombinera läpparnas färg med rätt vin?


Läpparna sminkades redan tusentals år f.kr och har alltid debatteras, det finns de som argumenterar emot läppstift som en förfalskning, genom att man lurar in den andra parten till syndigt tänkande. 1924 övervägde man förbud mot läppstift i New York, pga ohälsosamma skäl, man ansåg att det var farligt för män att kyssa kvinnor med läppstift på eftersom själva färgämnet i läppstiftet kunde vara giftigt. Idag har man bättre ingredienser i läppstiften och ett flertal studier och forskningar bakom sig för att kunna måla läpparna utan några risker.

 

 

Champagne
Champagne förknippas oftast med ett firande, så som bröllop, födelsedagar etc, men är även klassad som en glamorös och exklusiv dryck. Så vad är inte mer passande än ett par exotiskt jordgubbsröda läppar och naglar som kysser kristallglaset och lämnar ett kvinnligt spår efter sig.

 

 

Vitt vin
Även vitt vin tillhör kategorin elegans. Fisk och skaldjur lindar in det vita Chardonnay vinets smaker och lämnar en härlig eftersmak. Vitt vin får mig att tänka på sommaren, salta hav och skaldjursmiddagar.  Jag har valt ett lekfullt rosa läppstift med naglar i matchande färg.

 

 

Rosévin
Rosévin får en att tänka på sommaren, sol och semester, kanske sittandes på en solig uteservering med bästa vännen.  Läpparna får ett trendigt korallrosa läppstift och aprikosfärgade naglar.

 

 

Rött vin
Rött vin är väldigt tacksamt att kombinera läppstift till. Röda viner används ofta vid middagar med långa pratstunder med nära och kära, därför har jag valt ett läppstift som är rätt naturlig i tonen. Ett nudiefärgat läppstift.

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505