Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

MAKEUPREDSKAP IFRÅN KONSTNÄRSMILJÖNFör nästan ett och halvt år sedan skrev jag om likheter mellan att måla en tavla samt att sminka ett ansikte, nu återkommer jag till ämnet igen men med själva redskapen. Det behöver inte vara dyrt med sminkredskap, du hittar lika bra penslar i en konstnärsaffär som i en makeup butik, men i konstnärsaffären är det betydligt billigare. Här nedan visar jag bilder samt vad du kan göra med själva redskapet.

 

 

Färgpalett:

En traditionell färgpalett använder man för att blanda ihop färger likaså funkar det med makeup. Vill du få fram en särskild färg t.ex.. på ett läppstift, kan du blanda ihop flera olika nyanser läppstift för att få den exakta färgen som du vill åstadkomma, eller varför inte även blanda i lite gloss då har du även fått en fin fyllig färg med lite glossig känsla. Paletten är ett perfekt redskap för all typ av makeup om man vill ändra nyanser istället för att köpa nya färger hela tiden.

 

 

Målarkniv/Spatel:

Ännu ett redskap jag gärna tar med mig på mina jobb, Målarkniven/Spateln. Eftersom man inte ska använda fingrar för hygieniska skäl i sina makeupburkar så tar man den här spateln istället för att gröpa ur önskad mängt, t.ex. använder jag den till concealers på burk, foundations, och för att skrapa av färg ifrån läppstifthylsan just för att undvika att måla läppstiftet direkt på läpparna.

 

 

Penslar:

Bra penslar är ett måste för att kunna göra ett bra jobb, dessa penslar är egentligen barnpenslar ifrån Hobby Panduro men de är perfekta för att sminka våta samt kletiga produkter. Själva borsten är gjord utav syntetiskt hår/konstgjort hår så därför passar de utmärkt för just allt som är krämigt/kletigt och blött t.ex. flytande eyeliners, concealers, läppstift, samt krämiga highlighters. Jag skriver nedanför några exempel som de olika borstarna passar till.

Blå: Dra en fin tunn eyeliner linje längs med fransraden

Grön: En bredare eyeliner linje om man vill ha det.

Gul: Perfekt för att måla färgstarka läppstift, som måste ha perfektion.

Gul: Den snea borsten är bra till att både måla ögonbryn men även för eyeliners linjer.

Röd: Passar fint till läppstift

Röd: Den här lite bredare borsten passar bra till att lägga concealer samt krämiga highlighters längs med kindben och näsrygg.

 

Så vill du inte lägga en förmögenhet på makeupredskap, gå bara till din närmsta konstnärsaffär. Dessa produkter som jag visar här har jag köpt ifrån Panduro Hobby.

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505