Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

ISCHIA / SANT ANGELO, MINERALVATTNETS RIKEResa är något jag älskar att göra, jag får så mycket inspiration efter en resa så jag vill börja jobba direkt när jag kommer hem. Nya platser/miljöer, hotell, människor, kultur, skyltfönster, allt får jag inspiration utav som jag sedan kan ta in i mitt jobb. Italien är ett land som jag och min familj åker några gånger per år, vi har varit både söderut och norr, men nu i somras åkte vi till ett nytt ställe, Sant Angelo som ligger på ön Ischia. Helt fantastiskt ställe som jag varmt kan rekommendera.

 

För att komma till ön Ischia måste man åka till Napoli (Neapel) och därifrån har de båtar ut till öarna, både till Amalfikusten, Capri och till Ischia. Turen tar ca 1 timme att åka

 

Hamnen vi gick av på hette Forio d´ischa, därifrån tog vi en taxi till kommunen Sant Angelo

 

Sant Angelo är en liten bilfri kommun, med några få restauranger och butiker men mängder med Spa hotell

 

Vi bodde på ett hotell som hette "Albergo Miramare"

 

Fantastiska rum med ljus och fin inredning

 

Och vacker utsikt över havet.

 

Medans jag solar läser jag gärna modemagasin och böcker.

Italienska modemagasin är något jag köper med mig hem i mängder, jag älskar italienska modereportage, de är oftast lite mer vågade både gällande stylingen och makeupen än vad vi har i Sverige

 

Som jag nämnde tidigare så kryllar det av Spa hotell i Sant Angelo och det tack vare det naturliga mineralvattnet som kommer ifrån..

 

Bergen som omringar ön Ischia

 

Mineralvattnet kan du både dricka….

 

Och bada i. Vattnet värms upp utav vulkaner som finns under jorden.

 

Samt duscha i.

 

I Sverige har hösten redan kommit men i södra Europa är högsommaren i full gång. Har man planer på att åka på en resa, nu på höstkanten kan jag som sagt rekommendera en Spa upplevelse utöver det vanliga och som dessutom är helt naturlig.

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505