Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

KALIFORNIENDen här veckan får ni se lite bilder ifrån resan i LA och San Francisco, lite smått och gott både backstage under fashion week samt ”måsten” i LA och San Francisco.


LAVi bodde i Santa Monica på ett fantastiskt hotell som hette ”The Georgian Hotel” på Ocean Avenue, det låg både centralt och nära stranden. Har även nu i efterhand sett att det fotas en hel del modekampanjer med The Georgian Hotel i bakgrunden.Santa Monica Beach är enorm, den tar aldrig slut utan går in olika stränder som ex Muscle beach och Venice beach etc.


BACKSTAGE UNDER FASHION WEEK

Modevisningarna hölls i en fantastisk katedral i Vibiana (The Cathedral of Saint Vibiana/ St Vibiana´s), stort och ljust, riktigt fint var det.Fina lounger hade byggts upp, både inne……och uteBakom scenen hade det gjorts utrymme för smink och hår.Sminket vi använde kom ifrån ”Nyx”Här låg alla smycken uppdukat som modellerna skulle ha på sig.Här hängde kläderna och märkerna vi ser på bilden är ifrån ”Gypsy 05” och ”Future Heretics”.Modellerna fick sotade ögon, våfflade hår med flätdetaljer till Gypsy 05 och lockigt hår med knutar till Future Heretics


SHOPPING

Rodeo drive, en känd shoppinggata som ligger i Beverly Hills där bla Julia Roberts storhandlade i filmen ”Pretty Women” . Här ligger alla flotta affärer, vill man inte shoppa här, så är det bara kul att se på folket som strosar här och inspireras av de fina fönsterskyltningarna.Pradas ingång var riktig häftig. De presenterade inte sin butik med en traditionell namnskylt där det stod PRADA utan lät sina skyltdockor tala för sig. Skyltdockorna stod överallt med vårens kollektion, vid ingången, på trapporna och under golvet.


PÅ FÖTTERNA

Oavsett väder och vind så bär alla UGS i LA. De slog igenom för några år sedan, men är fortfarande väldigt heta.Easytone, skorna som gör mirakel för rumpa och lår syns även de väldigt flitigt på LA´s gator. Egna butiker finns i nästan varje hörn och stora reklampelare visar glada, snygga och muskulösa modeller med Easytone på fötterna. Jag köpte själv ett par, nu ska här tränas medan jag jobbar.


MUMS

Man får inte missa deras fantastiska muffins, de finns i alla smaker och stora ska de va, mums!


SAN FRANCISCO

På San Franciscos gator kunde man åka de fantastiska söta och gamla spårvagnarna ”Cable Car”, en härlig känsla när man åker upp och ner för de branta backarna/gatorna.Fisherman`s warf, en härlig stor hamn där man kan äta färska skaldjur och strosa runt i mysiga affärer. Och där man inte får missa deras bageristolthet ”Boudin Bakery”, surdegsbröd i alla storlekar och former.I San Francisco är husen så charmiga, känns nästan som man är med i en TV serie när man strosar runt bland alla husen.Självklar får man ju inte heller missa ”Golden Gate Bridge”, en känd hängbro som är över sundet Golden Gate.

En fantastisk resa som jag varmt kan rekommendera och som jag gärna gör om.

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505