Veckans tips

Klicka här för att se äldre tips

 

 

HÖSTTREND: LILASOTADE ÖGONEn av höstens starka färger som kommer både i klädväg, inredning och självklart i sminket är färgen lila. Sotade ögon håller i sig även i höst/vinter men med lite färg i lila och blåa toner. Här ser ni både resultatet och hur du stegvis sminkar till dig lilasotade ögon, varsågod:


"Photo finish lid primer" /Smashbox, Ögonskugga "Ombre" /Peggy Sage, Ljuslila ögonskugga "Grape" /Make Up Store, Mörklila ögonskugga "Plum" /Make Up Store, Ögonpenna "Black matt" /Make Up Store.


Ett tips speciellt när man ska jobba med lite mörkare färger är att lägga ett lager med löspuder precis under ögonen på så sätt skyddar du dig ifrån att se ut som en panda efter att du har sminkat dig klart. Det är väldigt lätt att det faller ner lite ögonskugga medan man sminkar sig, och efter man är klar är det bara att borsta bort lagret med löspuder och även den fallna mörka ögonskuggan.
Börja med att grunda ögonlocket med en eye primer t.ex. "Photo finish lid primer" /Smashbox. Därefter lägger du på den ljuslila skuggan "Grape" /Make up store på hela ögonlocket ända upp till globlinjen.


Lägg den mörklila skuggan "Plum" /Make up store längs med hela globlinjen ner mot fransraden som ett "C". På så sätt ger man ögat mer djup.


Skugga även längs med den nedre fransraden med samma mörka ögonskugga "Plum".


Skugga med den ljusbeiga ögonskuggan "Ombre" /Peggy Sage längst in i ögonvrån, både uppe och nertill.


För en intensivare blick, måla med en svart kajal "Black matt" /Make up store längs med den övre och undre fransraden. På med svart mascara och glöm inte att borsta bort pudret under ögonen nu.


Nu är sminkningen klar och här ser ni Lowa i ett bättre studioljus.

Marie Farah | info@mariefarah.se | +46 (0) 739 - 818 505